DSC_8707


UTSTILLINGER I KUNSTGATEN 

DSC_8704

AKTUELL Sommerutstilling - kollektivutstilling med Bjertnæs, Brunner og Blom 18.juni - 13.august

Sommerutstilling_invitasjon kopi

AKTUELL "Transformasjoner" Elisabeth Østensvik 14.mai til 11.juni 

Invitasjon Elisabeth Østensvik

AKTUELL Under himmelen - Rita Lilleheier 9.april - 7.mai 

Rita Lilleheier plakat kopi

Om utstillingen 

Ny utstilling «UNDER HIMMELEN»

Hvaler kunstforening åpner for tredje gang i år dørene for ny utstilling «UNDER HIMMELEN» i Kunstgaten. Utstillingen åpner 9.april og står til 7. mai. Rita Lilleheier maler landskap og stilleben i figurativ stil. Mange av motivene hennes er hentet fra Hvaler, hvor hun bor og virker. Teknikken er olje, og bildene er detaljerte, fargesterke og med en spennende dybde. Siden hun maler mye naturmotiver, maler hun gjerne i friluft med himmel og hav som sine største inspirasjonskilder. Det er et titalls malerier som har blitt jobbet med til utstillingen

- Jeg vil egentlig bare male hele tiden, sier Rita Lilleheier. Lilleheier har deltatt på en rekke gruppeutstillinger siden 1995, og dette er hennes første separatutstilling. Lilleheier er medlem av Hvaler kunstforening, og har de siste årene stilt ut mye i flere gallerier på Hvaler. Hun har dessuten sitt eget «Atelier og galleri Lilleheier» på Spjærøy.

 

Fargeskalaen i himmelen
I mange av Lilleheier sine bilder som vises i denne utstillingen dominerer en vakker himmel. Som elev ved malerskolen til Atelier Gyllensten og Stahl ble hun fascinert av fargeskalaen i himmelen. - Det var noe av det første jeg lærte av min lærer, Geir Stahl. På vei hjem til Hvaler så jeg grønntonene i himmelen, som Stahl hadde vist meg. Det var vakkert å oppdage det, forteller Lilleheier.  Jeg husker jeg tenkte at - nå skal jeg endelig lære å male, forteller Lilleheier ivrig.
Atelier Gyllensten og Stahl holder til i Fredrikstad og holder undervisning i klassisk figurativ maling og tegning. - De etablerte teknikker og ferdigheter man må tilegne seg for å uttrykke noe tredimensjonalt på en todimensjonal flate, uttaler Geir Stahl. Som Stahl påpeker er dette i stor grad ikke tilgjengelig lenger i den offentlige kunstutdanningen.

 

Opptatt av dybde
Tidløse motiver og naturlige fargetoner kjennetegner bildene til Rita Lilleheier. - Det jeg har med på utstillingen er oljemalerier. Det blir mye Hvaler-natur, men også fjellandskap, blomster og stilleben, sier Lilleheier. Maleriene til Lilleheier kan også beskrives som fargesterke og detaljerte, og dette er med på å skape god dybde i bildet. Rita Lilleheier er både autodidakt, og har gått på flere malerskoler og kurs. Der har hun fått utvikle seg over tid. - I 2015 begynte jeg på kurs hos Atelier Gyllensten & Stahl, og der har jeg lært mye altså. De er svært dyktige. Lilleheier synes imidlertid det er fint å lære og hente inspirasjon flere steder. - Jeg har også gått på kurs i frilufts- og blomstermaling hos Jonny Andvik. - Jeg liker veldig godt hans teknikker i oljemaleri, legger hun til.

 

Friluftsmaleri
Den siste tiden har hun tatt skrittet ut av atelieret og ut i det fri. Hun sitter både ved brygga der hun bor på Sydengen og på Storesand. - Da tar jeg med et nakent lerret, og maler det jeg ser. Jeg synes det er noe helt annet, det blir mye mer luft i bildet og et lettere uttrykk, forteller Lilleheier. - Ett bildet ble solgt, mens jeg malte det, av en turgåer som gikk forbi, fortsetter hun. Lenge har hun malt etter fotografier. - Jeg tar mange foto med tanke på hva jeg har lyst til å male. Nå vil jeg gjerne utfordrer meg til å male foran andre, men det er litt skummelt, legger Lilleheier til. Lilleheier maler også på oppdrag og bestillinger portretter av dyr og mennesker, samt landskap.

 

Tatt inn Hvaler-landskapet
Styreleder Andrè Zaborowski i Hvaler kunstforening ser frem til å vise frem Lilleheier sine arbeider. - Her har vi en spennende Hvaler-kunstner som har jobbet seriøst over mange år, og virkelig tatt inn Hvaler-landskapet i sin kunst. Lilleheier har samarbeidet og lært av andre kunstnere for å utvikle seg. Hun har også deltatt på medlemsutstillingen, og utmerket seg der, forteller Zaborowski. - Frem mot denne utstillingen har hun jobbet knallhardt. Derfor er det gøy å vise frem arbeidet hennes i et slikt format, legger han til.
Hvis du er glad i å se fortryllende og livlige landskapsbilder fra Hvaler bør du ta turen til Kunstgaten.

 

Det blir vernissasje lørdag 09.april klokken 13.00 med musikk av unge Hvaler-musikere og servering.

 

Velkommen til en flott utstilling!

Vinterutstilling 22.januar - 5.mars 2022 

Vinterutstilling plakat kopi

Om utstillingen 

Førstkommende lørdag 22.januar åpner Hvaler kunstforening sin Vinterutstilling i Kunstgaten klokken 13.00. Tradisjonen tro har Hvaler Kunstforening i årets første, satt sammen en utstilling som viser verker av kjente samtidskunstnere som Arjuna Geir Aasehaug, Gunn Vottestad, Nico Widerberg, Frank Brunner, Sverre Bjertnæs, Mia Gjerdrum Helgesen og Eva Langaas. Bildene er i ulike teknikker som grafikk, olje og akryl.
 
Variert samtidskunst
 
- I Vinterutstillingen vår ønsker vi å by på en variert samling, og noe for enhver smak, sier leder i Hvaler Kunstforening, Andre Zaborowski.
 
Det er en viktig oppgave for kunstforeningen å vise frem et utvalg med aktuell samtidskunst for publikum. Utstillingsaktiviteten i Hvaler kunstforening og Kunstgaten er stor, og i år er det allerede planlagt sju utstillinger.
 
Spenn i motiver
Utvalget er stort og spenner fra gåtefulle motiver, nordnorske hus til brusende hav. Det gåtefulle og drømmeaktige motiver kjennetegner Arjuna Geir Aasehaugs kunst. Stilen er figurative, og bildene inneholder ofte en fortelling. Hos Gunn Vottestad er hus i nordlandsk landskap et element som går igjen i hennes motiver. En tredje kunstner som vises er Frank Brunner, som nylig deltok i en stor utstilling på Soli Brug.
 
- Vi var så heldige å ha Brunner på sommerutstillingen vår i 2020, og han var godt besøk og vi solgte godt, men nå viser vi andre spennende bilder blant annet med havet som motiv, sier Zaborowski.
 
Brunner skildrer ofte bevegelse rundt mennesket både i urbane miljøer og i naturen. I denne utstillingen får du se eksempler på begge.
Bildene under er i fra Gunn Vottestad, Frank Brunner og Arjuna Geir Aasehaug. (I rekkefølgen de står) 
solkysset II 30x16
1_Wake_71x95jpeg
image3

Medlemsutstillingen 6.november - 11.desember 2021

Ny_versjon

Kristin Theo Stuestøl 4.september - 2.oktober 2021

Invitasjon_4 (1)-kopi

Mia Gjerdrum Helgesen 20.mai-30.juni 2021

Mia G H

Sommerutstillingen 2020

FrankBrunner